Kerengő

podcast

#20 Régen minden jobb volt? Valóban? - Nosztalgia, hamis nosztalgia és emlékezés

2022. május 23. 16:01 - Bella Péter

Visszarévedni a múltba emberi dolog. És csak a szépre emlékezni is. De tényleg minden jobb volt régen vagy csak torzít az emlékezés szemüvege? Mit mondanak a tények és mit az érzelmek? Mai fiatalok harca mai öregekkel évezredek óta? És a magyar egyháznak valóban volt nem is olyan régen egy aranykora?
Legújabb podcastunkban közösségromboló hamis nosztalgiáról, a teljesen természetestes múltbatekintésről és építő emlékezésről beszélgetünk.
Aki a témát hozta: Bella Péter; aki előre tudta, miről lesz szó: Szakács Gergely; aki vakon volt: Farkas Gergely
Show notes:
Régen tényleg minden jobb volt? Avagy miért érdemes csínján bánni a nosztalgiával? - HVG: https://hvg.hu/hvgkonyvek/20190818_Regen_tenyleg_minden_jobb_volt_Avagy_miert_erdemes_csinjan_banni_a_nosztalgiaval
Régen minden jobb volt - Kiszámoló: https://kiszamolo.hu/regen-minden-jobb-volt-2/
Azok a régi szép idők... A nosztalgia két arca - pszichoforyou: https://pszichoforyou.hu/nosztalgia/
Generációs krízisek és krízisgeneráció - Szűcs Sándor előadása, MEKDSZ téli tábor: https://www.youtube.com/watch?v=0U086GPv7BI
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerengopodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr2517838377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása