Kerengő

podcast

#13 Múzeum vagy kincsestár? - első benyomások az új református énekeskönyvről

2021. október 15. 13:24 - Bella Péter

Tíz éven át dolgoztak rajta, mi pedig kézbe vettük az új gyülekezeti énekeskönyvet és ha ez megtörtént, beszélgettünk róla, néha még vitáztunk is. És nem csak az énekeskönyvről, hanem a gyülekezeti éneklés problémáiról.
De kinek is szól az új énekeskönyv? A "beavatott" hívőknek vagy bárkinek? Mi a célja? Belső használat vagy a misszió? Kincsestár vagy elitista gyűjtemény? Kötelező vagy csak ajánlott? Hogy szólnak az új énekek orgonával? Miért megnyugtató a régi szövegű, megszokott énekeket hallgatni? És a kortárs műhelyekkel mi lesz?
Többek között ezeket a kérdéseket tettük fel egymásnak. Aki a témát hozta: Bella Péter. Aki tudott róla: Szakács Gergely. Aki "vakon" volt: Farkas Gergely.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerengopodcast.blog.hu/api/trackback/id/tr2116722244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása